Ingrediente
-
Pentru aluat
-
350g Făină fără glutenClick pe făină pentru un produs de calitate
-
Un vârf de cuțit Sare
-
1 pliculeț Zahăr vanilinat
-
1/2 Coajă rasă de lime
-
200ml Laptecălduț
-
25g Drojdie proaspată
-
1 lingură Zahăr
-
65 ml Unt topit
-
1 Ou
-
Pentru presărat
-
50g Zahăr pudrăcernut
-
Pentru cremă
-
250ml Lapte
-
3 Galbenușuri
-
70g Zahăr
-
30g Făină fără gluten
-
1/2 Păstaie vanilie
-
un varf de cuțit Sare
-
Sirop
-
200 ml Apă clototităclocotită
-
3 lingurițe Zahăr
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
AluatSe amestecă făina, zahărul vanilat, zahărul, coaja de lime și tărâțele psyllium. Drojdia se lasă în lapte cu puțin zahăr la dospit, după care se adaugă la amestecul de făină, plus un ou. Aluatul se frământă până când începe să devină omogen. Atunci se adaugă untul topit. Se lasă în repaus la loc cald, apoi se frământă din nou. |
2
Gata
|
Întinderea aluatuluiPe un blat pentru aluat se presară puțină făină de orez și se întinde aluatul până la o grosime de 1 cm. Se taie în fâșii de 3 cm. Se înfășoară o rolă sau formă (mai multe) de folie aluminiu cu hârtie de copt și se întind fâșiile în jurul ei. După care se mai lasă aluatul din nou în repaus. Se ung trompetele cu sirop de zahăr și se presară cu zahăr vanilat/fulgi de cocos/nucă/migdale etc (opțional). |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Un comentariu Ascunde comentariile
Buna!In primul rand iti multumesc frumos pentru reteta!Dar,la cantitatile date nu am reusit sa o intind pe plansa cu sucitorul.Am adaugat inca 3 oua si amidon de cartofi.Am framantat din nou.Am facut cateva forme de cornete cu greu.Ca sa iasa frumoase,foaia trebuie mult mai subtire ceea ce nu e posibil.In schimb am facut cornulete cu gem de caise si nuca.Foarte bune! Multumesc frumos !
Comentariile sunt închise.