fbpx
100 16
Trompete cu cremă de vanilie

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Pentru aluat
350g Făină fără gluten Click pe făină pentru un produs de calitate
Un vârf de cuțit Sare
1 pliculeț Zahăr vanilinat
1/2 Coajă rasă de lime
200ml Lapte călduț
25g Drojdie proaspată
1 lingură Zahăr
65 ml Unt topit
1 Ou
Pentru presărat
50g Zahăr pudră cernut
Pentru cremă
250ml Lapte
3 Galbenușuri
70g Zahăr
30g Făină fără gluten
1/2 Păstaie vanilie
un varf de cuțit Sare
Sirop
200 ml Apă clototită clocotită
3 lingurițe Zahăr

Informații nutriționale

2.9 g
Fat
5.1 g
Protein
34.9 g
Carbs
183
Calories

Trompete cu cremă de vanilie

foarte fine si cremoase

Un desert fabulos, perfect atât pentru copii cat și pentru adulți, umplut cu o senzațională cremă de vanilie.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru presărat

  • Pentru cremă

  • Sirop

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingredientele :

ingrediente fara gluten

Pași

1
Gata

Aluat

Se amestecă făina, zahărul vanilat, zahărul, coaja de lime și tărâțele psyllium. Drojdia se lasă în lapte cu puțin zahăr la dospit, după care se adaugă la amestecul de făină, plus un ou. Aluatul se frământă până când începe să devină omogen. Atunci se adaugă untul topit. Se lasă în repaus la loc cald, apoi se frământă din nou.

2
Gata

Întinderea aluatului

Pe un blat pentru aluat se presară puțină făină de orez și se întinde aluatul până la o grosime de 1 cm. Se taie în fâșii de 3 cm. Se înfășoară o rolă sau formă (mai multe) de folie aluminiu cu hârtie de copt și se întind fâșiile în jurul ei. După care se mai lasă aluatul din nou în repaus. Se ung trompetele cu sirop de zahăr și se presară cu zahăr vanilat/fulgi de cocos/nucă/migdale etc (opțional).
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se coc trompetele în cuptor încălzit la 180°, învârtindu-le de câteva ori.

3
Gata

Laptele se pune la fiert împreună cu batonul de vanilie. Într-un castron se mixează gălbenușurile cu zahărul și sarea, după care se adaugă făina. Această compoziție se diluează treptat cu laptele fierbinte și apoi se pune totul la fiert. Se lasă la răcit.

4
Gata

După ce s-au răcit cornetele se pot umple cu cremă.

Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

placinta cu mere fara gluten
precendent
Placintă cu mere
prajitura de biscuiti fara gluten
următorul
Ruladă de biscuiți
placinta cu mere fara gluten
precendent
Placintă cu mere
prajitura de biscuiti fara gluten
următorul
Ruladă de biscuiți

Un comentariu Ascunde comentariile

Buna!In primul rand iti multumesc frumos pentru reteta!Dar,la cantitatile date nu am reusit sa o intind pe plansa cu sucitorul.Am adaugat inca 3 oua si amidon de cartofi.Am framantat din nou.Am facut cateva forme de cornete cu greu.Ca sa iasa frumoase,foaia trebuie mult mai subtire ceea ce nu e posibil.In schimb am facut cornulete cu gem de caise si nuca.Foarte bune! Multumesc frumos !

Comentariile sunt închise.