fbpx
0 0
Baclava fără gluten

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
15 Foi de plăcintă
150 ml Unt topit
300 g Miez de nucă
75 g Fistic
30 ml Ulei
1 linguriță Scorțișoară măcinată
Sirop
300 g Zahăr
2 linguri Suc de lămâie
1 fiolă Esență vanilie
500 ml Apă

Informații nutriționale

921 kcal
Calorii
62.2 g
Grăsimi
83.8 g
Carbohidrați
18.2 g
Proteine

Baclava fără gluten

Făcuta cu foi de plăcintă

Singura baclava făcută cu foi de plăcintă din mediul online, cu o aromă deosebită!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

    Ingrediente

    • Sirop

    Instrucțiuni

    Share
    Prima baclava fara gluten din mediul online făcută cu foi de plăcintă! ♥️
      După ce am gătit kurtoskalacs-ul in rețetele precedente am realizat că și baclavaua era un preparat pe care nu l-am incercat niciodată, fiind unul dintre deserturile pe care le-am poftit întotdeauna.
    Dar toată așteptarea a meritat pe deplin când am gustat din această baclava fara gluten!
    Chiar daca poate părea un desert simplu, necesită multă răbdare. Vă recomand din toată inima să nu vă dați bătuți și să duceți până la capăt aceasta rețetă, este extraordinară!

    Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

    Pași

    1
    Gata

    Se macină scurt nuca cu fisticul și scorțișoara. Puteți să le măcinați chiar puțin mai mult decât cele din imagine, pentru că baclavaua se va ține mai bine. Se topește untul și se amestecă cu uleiul.

    2
    Gata

    Într-o formă rotundă se pun 2 foi de placintă (rețeta), care se stropesc cu amestecul lichid. La fiecare 2 foi se repetă acest procedeu, iar când ați pus în total 6, se pune jumătate din nuci și se întinde pe toată suprafața. Se repetă același procedeu cu încă 6, se pune restul de nuci și de foi. Ultima foaie puteți să o ungeți mai bine cu compoziția lichidă. Ca să puteți tăia baclavaua trebuie să o introduceți în frigider pentru 1h.

    3
    Gata

    Baclavaua se taie inițial pe verticală în 4 locuri, apoi se roțește 45 de grade și se taie de încă 4 ori, formându-se romburi. Se introduce în cuptor pentru 40 de minute la 180 °C.

    4
    Gata

    Pentru siropul de zahăr se pune apa la fiert împreună cu zahărul, esența de vanilie și sucul a jumătate de lămâie. Se fierbe pentru 5 minute. Baclavaua se lasă la răcit 5 minute și se toarnă, cu ajutorul unui polonic, siropul. Poftă bună și aștept poze cu baclavaua voastră!

    Radu

    Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

    precendent
    Foietaj fără gluten
    următorul
    Biluțe proteice
    precendent
    Foietaj fără gluten
    următorul
    Biluțe proteice