fbpx
0 0
Bureți de vase

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
140 g Făină de patiserie
120 g Zahăr
3 Ouă
3 lingurițe Suc de lămâie
Coaja a 2 lămâi
1/2 linguriță Sare
1/2 lingură Praf de copt
1/2 lingură Gumă de guar
Câteva picături Colorant verde și galben
1/2 linguriță Esență de vanilie
2 lingurițe Gem
Săpun
1 Albuș
2 linguri Zahăr
1 linguriță Suc de lămâie
1/2 linguriță Esență de vanilie

Bureți de vase

O delicioasă prăjitură care nu arată ca o prăjitură.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Săpun

Instrucțiuni

Share
Ați rămas cumva fără bureți de vase? 🧽
Este prima oară când fac o prăjitură de genul asta, dar cu siguranță nu și ultima.
Știți care este cea mai buna parte? Când o să terminați de mâncat, nu mai e nevoie să vă spălați farfuria.

Pentru acești bureți de vase fara gluten aveti nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Într-un bol se adaugă zahărul, untul, coaja lămâilor și sarea. Amestecați și adăugați treptat 3 ouă. Apoi cerneți făina, praful de copt și guma de guar și adăugați sucul de lămâie.

2
Gata

Transferați o treime din compoziție într-un alt bol și adăugați câteva picături de colorant alimentar verde peste ea, amestecând. Repetați același procedeu și celelalte 2 treimi de compoziție. Acestea se transferă individual în 2 tăvi de copt și se nivelează în formă de pătrat. Cea verde se introduce la cuptor pentru 10 minute la 160 °C, iar lângă ea cea galbenă, pentru 15 minute.

3
Gata

Acestea se lasă la răcit, iar suprafața celei galbene se unge cu orice fel de gem. Se pune cea verde peste, se taie marginile și se rade suprafața acesteia cu lama unui cuțit.

4
Gata

Pentru spumă adăugați într-un bol albușul, sucul de lămâie și esența de vanilie/lămâie și treptat adăugați și zahărul, în timp ce mixați scurt, pentru 30 de secunde. Spor la gătit și poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Pâine tradițională
următorul
Flatbread cu sos aioli
precendent
Pâine tradițională
următorul
Flatbread cu sos aioli