fbpx
0 0
Burger de la 0

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Pentru chifle
1 lingură Drojdie uscată
120g Lapte
320g Făină fără gluten
1 linguriță Sare
20g Zahăr
100 ml Apă
1 Ou bătut
1 Gălbenuș
30 g Unt
1 linguriță Apă
2 linguri Unt topit
Ceapa caramelizată
2 Cepe
1 linguriță Zahăr
1/4 linguriță Piper
1/4 linguriță Sare
30g Unt
Pentru sos
2 Castraveți murați tăiați
180g Maioneză
130g Ketchup
după gust Sare
după gust Piper
Ceapa caramelizată
Adaos
1 Ceapă
4-6 felii Cașcaval
1 Avocado
4-6 felii Bacon
4 Căței de usturoi
1 Roșii

Informații nutriționale

710 kcal
Calorii
45.5 g
Proteine
25.4 g
Grăsimi
64.1 g
Carbohidrați

Burger de la 0

Chifle, chiftele și compoziție

O rețetă de burger de la A la Z, care cuprinde chiflele, chiftelele și compoziția.

Caracteristici:
  • Gluten Free

Ingrediente

  • Pentru chifle

  • Ceapa caramelizată

  • Pentru sos

  • Adaos

Instrucțiuni

Share

Pentru acest burger fara gluten (chifle, sos și compozitie) aveți nevoie de următoarele:



Pași

1
Gata

Chifle

Amestecați drojdia în laptele călduț. Lăsați-o la răcit la temperatura camerei pentru 10 minute.

2
Gata

Într-un alt recipient se combină 20g de făină cu 90g de apă și se amestecă la foc mic până când compoziția devine densă. Se lasă la răcit pentru 10 minute.

3
Gata

Adăugați într-un bol făina, sarea și apoi zahărul. Amestecați până când devine omogen. Se adaugă un gălbenuș și un ou, apoi compoziția de apă și făină. Se amestecă timp de 5 minute apoi se adaugă untul treptat, și se amestecă încă 10-15 minute.

4
Gata

Se formează aluatul în formă de bilă și se acoperă cu o folie de plastic, lăsându-se la dospit timpe de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

5
Gata

Se pune aluatul pe un blat presărat cu făină și se taie în 5-6 bucăți egale. Pentru fiecare bucată, se iau colțurile și se îndoaie în interior, apoi se întoarce bucata și se rulează pe blat până prinde forma unei bile. Se așează pe o tavă cu hârtie de copt și se acoperă cu o altă tavă într-un loc cald timp de 45 minute. Se ung fiecare cu mixul de ou cu apă și apoi se lasă la cuptor timp de 15-17 minute la 200 ° C. Se ung cu unt topit și se lasă la răcit.

6
Gata

Caramelizarea cepei

Se pune untul într-un vas la foc mic și se adaugă ceapa, împreună cu 1 lingură de zahăr și ½ lingurită sare. Se amestecă constant până când ceapa îsi schimbă culoarea in maro închis.

7
Gata

Sosul

Se adaugă castraveții murați, maioneza, ketchup-ul, ceapa caramelizată, sarea și piperul și se amestecă până când amestecul devine sos.

8
Gata

Chiftelele

Se amestecă 500 g de carne tocată (vită, curcan) cu 1 gălbenuș de ou, sare și piper. Opțional se adaugă ceapă mărunțita, roșii mărunțite, usturoi și jumătate de lingurită de ketchup. Se amestecă bine și se formează chiftele pe masura chiflelor dumneavoastra. Se pun în frigider pentru minim 30 de minute.

9
Gata

Prăjirea componentelor

Se adaugă ulei de măsline într-o tigaie și se setează la foc mediu. Se adaugă chiftelele, care nu vor fi întoarse timp de 2-3 minute, pentru a nu se rupe.
Se taie ceapa în bucăți de ~1cm grosime în formă de inele și se adaugă în tigaie. Se întorc inelele de ceapă până când acestea îsi schimbă culoarea.

10
Gata

Prăjirea componentelor

Se adaugă si câteva felii de bacon lângă carne, împreună cu 3 cătei de usturoi. Dupa 4-5 minute, în funcție de carnea tocată pe care ați ales-o (pentru vită puteți alege medium-rare), adaugați o felie de cașcaval peste carne.

11
Gata

Asamblarea burgerului

Începeți asamblarea prin prăjirea chiflelor tăiate în două, în unt, pe ambele părti. Ulterior, împrăștiați uniform sosul pe chifle.
Primul strat: salata iceberg;
al 2-lea: chifteaua;
al 3-lea: roșii și avocado;
al 4-lea: bacon și ceapa;
Puneți partea de sus a chiflelor peste burger și vă doresc poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

brownie fara gluten
precendent
Brownies cu nucă
următorul
Nuggets de pui
brownie fara gluten
precendent
Brownies cu nucă
următorul
Nuggets de pui