fbpx
0 0
Chifle cu măsline

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
300 g Făină fără gluten
25 g Drojdie proaspată
1/2 linguriță Zahăr
1 lingură Ulei
1 linguriță Sare
12 Măsline verzi
2 linguri Ulei virgin de măsline
10 g Nuci măcinate

Informații nutriționale

173 kcal
Calorii
4g
Grăsimi
29g
Carbohidrați
6g
Proteine

Chifle cu măsline

vegan si de post

Știind că vă era dor de o rețetă de panificație, am făcut aceste chifle cu măsline, de post, care au crescut mai mult decât mă așteptam!

Caracteristici:
  • Gluten Free
  • Vegan
Bucătărie

Ingrediente

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Ingredientele fără gluten folosite în rețete!

 

 

Pași

1
Gata

Într-un castron se adaugă faina, drojdia mărunțită și zahărul. Se toarnă 70 ml apă căldută și se amestecă, lăsând amestecul la omogenizat timp de 10 minute.

2
Gata

Peste compoziție se adaugă 140 ml de apă călduță, uleiul și sarea, formând un aluat omogen. Se adaugă măslinele și făină, dacă aluatul este prea lipicios. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la crescut 45 de minute.

3
Gata

Se modelează chiflele și se crestează cu vârful unui cuțit, în formă de cruce. Se lasă la crescut acoperite încă 30 de minute. Ulterior, chiflele se ung cu ulei de măsline și se presară nuci măcinate peste ele. Se introduc în cuptor pentru 30 de minute la 200 °C.

4
Gata

Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

taitei cu stafide si nuca
precendent
Tăiței cu nucă
următorul
Brownie cappucino
taitei cu stafide si nuca
precendent
Tăiței cu nucă
următorul
Brownie cappucino