fbpx
0 0
Cozonac cu nucă

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Pentru aluat
400g Făină fără gluten
150ml Lapte
150g Zahăr
60g Unt
3 Galbenușuri
1 Esență vanilie
1 Coajă rasă de portocală Produs disponibil
1 Maia
Pentru maia
100g Făină fără gluten
100ml Lapte
30g Drojdie proaspată
1 lingură Miere
Pentru umplutură
300g Nucă măcinată
200ml Lapte
1 lingură Cacao Produs disponibil
2 linguri Miere Produs disponibil
100g Zahăr
1 Coajă rasă de portocală
Pentru uns
1 Gălbenuș
2 Lapte

Informații nutriționale

8
Proteine
8.4
Grasimi
296
Calorii

Cozonac cu nucă

Si rahat

Cea mai asteptată rețetă din această perioadă festivă, cozonacul cu nucă și rahat va aduce savoare meselor in familie!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru maia

  • Pentru umplutură

  • Pentru uns

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pudra de cacao și coaja de portocală fără gluten folosite în rețetă

 

Pași

1
Gata

Maia

Se amestecă drojdia cu mierea până când se dizolvă, după care se adaugă în laptele călduț. Se incorporează făina treptat, apoi la final se cerne o linguriță de făină deasupra compoziției.
Se acoperă și se lasă la dospit 15 minute într-un loc cald.

2
Gata

Umplutură

Într-o cratiță se adaugă zahărul, coaja rasă de portocală, cacao, nuca mărunțită și mierea. Se pune laptele și se pornește focul. Se lasă la foc mic aproximativ 5 minute, sau până când ajungem la o cremă groasă. Se adaugă lapte sau nucă mărunțită în funcție de consistența dorită. Se lasă la răcit.

3
Gata

Aluat

În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se adaugă laptele amestecat cu zahărul, gălbenușurile, maiaua, esența de vanilie, coaja rasă de portocală și se amestecă. Se frământă până la înglobarea perfectă a făinii, după care se adaugă untul moale în trei etape, de fiecare dată frământând până la înglobare. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit într-un loc cald până când își dublează volumul (aproximativ 1 oră jumătate).

4
Gata

După ce aluatul a dospit, se răstoarnă pe masa de lucru unsă cu ulei și se împarte în două părți egale. Se întinde fiecare parte într-o foaie de dimensiunea formei pentru cozonac și se adaugă jumătate din umplutură pe care o întindem pe toată suprafața excluzând marginile. Se rulează și se repetă pentru a doua parte de aluat. Se împletesc cele două suluri și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Cu un cuțit se fac câteva tăieturi pe toată suprafața cozonacului, apoi se lasă la dospit 1 oră într-un loc cald. Se unge cozonacul cu gălbenuș amestecat cu lapte. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C pentru timp de 50-55 minute sau până când trece testul scobitorii.

5
Gata

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

tort fara gluten
precendent
Tort de căpșuni cu frișcă
pui cu curry fara gluten
următorul
Curry de pui
tort fara gluten
precendent
Tort de căpșuni cu frișcă
pui cu curry fara gluten
următorul
Curry de pui