fbpx
0 0
Eclere cu vanilie și ciocolată

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Pentru aluat
150g Făină fără gluten
125ml Lapte
125ml Apă
100g Unt
5 Ouă
1 linguriță Sare
1 lingură Guma de guar
Pentru cremă
500ml Lapte
100g Zahăr
60g Făină fără gluten
3 Ouă
1 Păstaie vanilie răzuită
200ml Frișcă lichidă
Topping
100g Ciocolată neagră

Informații nutriționale

417
Calorii
10.6 g
Proteine
40.1 g
Carbohidrați
24.7 g
Grăsimi

Eclere cu vanilie și ciocolată

Cea mai întâlnită delicatesă din cofetării, acum într-o rețetă simplă fără gluten!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru cremă

  • Topping

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Se pune o cratiță la foc în care se toarnă apa, laptele, praful de sare și untul. Se amestecă ușor până când untul se topește în totalitate. Se pune făina apoi se amestecă până când făina se combină cu laptele și se obține un aluat în formă de bilă. Se scoate cât mai multă apă din aluat la foc mic amestecând în el. Se lasă 1-2 minute la răcit.

2
Gata

Se transferă aluatul într-un bol de mixer sau într-o formă preferată unde îl puteți mixa cu telul. Se mixează pentru aproximativ 1 minut pentru a scoate aburul și a îl răci. După ce s-a răcit se pune câte un ou odată în timp ce se amestecă și se incorporează în aluat. Se adaugă toate ouăle, pe rând.

3
Gata

Se pune aluatul într-un poș. Se pune hârtie de copt într-o tavă și se trasează linii după forma eclerelor. Se formează eclerele și se închide capătul la final cu apă rece.

4
Gata

Se pun eclerele la copt la 190°C timp de 10 minute. După 10 minute se lasă focul la 180°C și se lasă 15-20 minute până când eclerele se rumenesc ușor deasupra. Se deschide ușa cuptorului și se face o gaură în fiecare ecler copt apoi se lasă încă 5-15 minute pentru a se usca în interior.

5
Gata

Cremă

Se pun ouăle cu zahărul într-un bol și se bat cu telul pentru a se amesteca bine. Se adaugă peste făina și se amestecă până se creează crema. Se pun 500ml de lapte într-o cratiță. Se ia păstaia de vanilie și se crestează pe mijloc. Se desface și se scot semințele negre din interior cu ajutorul cuțitului. Se pun semințele în lapte și se pune oala la fiert.

6
Gata

Se fierbe la foc mediu laptele, apoi se scoate păstaia. Se adaugă crema în lapte și se amestecă bine cu un tel. Se amestecă până când crema s-a îngroșat. Se lasă 5 minute la răcit cu o folie de plastic deasupra pentru a nu se forma coajă.

7
Gata

Se pune crema într-un bol de mixat pentru a adăuga frișcă lichidă. Se adaugă aproximativ 150-200ml de frișcă lichidă în timp ce se mixează puțin câte puțin.

8
Gata

Eclerele se taie pe lateral cu vârful unui cuțit ascuțit. Se pune crema într-un poș apoi se umple eclerul cu cremă. Se închide astfel încât să se vadă puțin din cremă. Se decorează la final cu ciocolată topită în forma dumneavoastră preferată.

9
Gata

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

pui cu curry fara gluten
precendent
Curry de pui
următorul
Biscuiți de Crăciun
pui cu curry fara gluten
precendent
Curry de pui
următorul
Biscuiți de Crăciun