fbpx
0 0
Eclere cu vanilie și ciocolată

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Pentru coji
150g Făină fără gluten
125ml Lapte
125ml Apă
100g Unt
5 Ouă
puțină Sare
2 linguri Guma de guar
Pentru cremă
500ml Lapte
100g Zahăr
60g Făină fără gluten
3 Ouă
1 Păstaie vanilie
200ml Frișcă lichidă

Informații nutriționale

280
Calorii
8g
Proteine
25g
Carbohidrați
18g
Grăsimi

Eclere cu vanilie și ciocolată

Cea mai întâlnită delicatesă din cofetării, acum într-o rețetă simplă fără gluten!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

    Ingrediente

    • Pentru coji

    • Pentru cremă

    Instrucțiuni

    Share

    Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

    Guma de guar și păstaia de vanilie folosite in rețetă.
    Facebook-ul nostru.

     

    Pași

    1
    Gata

    Se pune o cratiță la foc în care se toarnă apa, laptele, praful de sare și untul. Se amestecă ușor până când untul se topește în totalitate. Se pune făina apoi se amestecă până când făina se combină cu laptele și se obține un aluat în formă de bilă. Se scoate cât mai multă apă din aluat la foc mic amestecând în el. Se lasă 1-2 minute la răcit.

    2
    Gata

    Se transferă aluatul într-un bol de mixer sau într-o formă preferată unde îl puteți mixa cu telul. Se mixează pentru aproximativ 1 minut pentru a scoate aburul și a îl răci. După ce s-a răcit se pune câte un ou odată în timp ce se amestecă și se incorporează în aluat. Se adaugă toate 5 ouăle, pe rând.

    3
    Gata

    Se pune aluatul într-un poș. Se pune hârtie de copt într-o tavă și se trasează linii după forma eclerelor. Se formează eclerele și se închide capătul cu apă rece la final.

    4
    Gata

    Se pun eclerele la copt la 190 grade C timp de 10 minute. După 10 minute se lasă focul la 180 și se lasă 15-20 minute până când eclerele se rumenesc ușor deasupra. Se deschide ușa cuptorului și se face o gaură în fiecare ecler copt apoi se lasă încă 5-15 minute pentru a se usca în interior.

    5
    Gata

    Cremă

    Se pun ouăle cu zahărul într-un bol și se bat cu telul pentru a se amesteca bine. Se adaugă peste făina și se amestecă până se creează crema. Se pun 500ml de lapte într-o cratiță. Se ia păstaia de vanilie și se crestează pe mijloc. Se desface și se scot semințele negre din interior cu ajutorul cuțitului. Se pun semințele în lapte și se pune oala la fiert.

    6
    Gata

    Se fierbe la foc mediu laptele, apoi se scoate păstaia. Se adaugă crema în lapte și se amestecă bine cu un tel. Se amestecă până când crema s-a îngroșat. Se lasă 5 minute la răcit cu o folie de plastic deasupra pentru a nu se forma coajă.

    7
    Gata

    Se pune crema într-un bol de mixat pentru a adăuga frișcă lichidă. Se adaugă aproximativ 150-200ml de frișcă lichidă în timp de ce mixează, puțin câte puțin.

    8
    Gata

    Eclerele se taie pe lateral cu vârful unui cuțit ascuțit. Se pune crema într-un poș apoi se umple eclerul cu cremă. Se închide astfel încât să se vadă puțin din cremă. Se decorează la final cu ciocolată topită în forma dumneavoastră preferată.

    9
    Gata

    Radu

    Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

    pui cu curry fara gluten
    precendent
    Curry de pui
    următorul
    Biscuiți pentru Crăciun
    pui cu curry fara gluten
    precendent
    Curry de pui
    următorul
    Biscuiți pentru Crăciun