fbpx
0 0
Foi de placinta

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
210 g Făină fără gluten
75 ml Apă calduță
5 lingurițe Ulei virgin de măsline
2 lingurițe Otet de mere
1/2 linguriță Sare
Pentru presărat
100 g Amidon de porumb
3 linguri Făină fără gluten

Informații nutriționale

89 kcal
Calorii
1.8 g
Grăsimi
16.5 g
Carbohidrați
1.4 g
Proteine

Foi de placinta

O rețetă extrem de utilă de foietaj fără gluten, care poate fi folosit la extrem de multe rețete.

Caracteristici:
  • Gluten Free
  • Vegan
Bucătărie

Ingrediente

  • Pentru presărat

Instrucțiuni

Share

Până acum credeam că nu este ușor să faci foietaj fara gluten, din moment ce necesită multă răbdare și grijă. Doar ultimele 2 afirmații sunt adevărate, pentru că în realitate, acesta este chiar ușor de făcut!

Astăzi mi-am pus la încercare abilitățile de bucătar amator pentru a vă oferi șansa să puneți în practică rețetele voastre favorite cu foietaj.

Spre surprinderea mea, foile au ieșit extrem de subțiri, fiind în orice moment gata să se rupă la o mișcare greșită.

Acum putem sa încercăm împreună cele mai gustoase rețete cu foietaj fara gluten: baclava, ștrudel sau plăcinte! 😍

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Într-un bol se cern 210g de făină fără gluten și se creează o adâncitură în mijlocul ei. Se adaugă oțetul, uleiul virgin de măsline, sarea și apa fierbinte. Se amestecă cu mâinile până când aluatul devine omogen. Se transferă pe suprafața de lucru, pe care se presară făină. Se modelează într-o bilă, care se învelește în folie de plastic și se lasă în repaus timp de 1h, la temperatura camerei.

2
Gata

Într-un alt bol se amestecă amidonul de porumb cu făina. Se presară acest amestec peste bila de aluat, care se împarte în bucățele de 20 de grame. Peste acestea se presară amestecul de amidon și se păstrează 5 dintre ele, restul fiind acoperite cu o folie de plastic și ținute în frigider, până când vor fi folosite.

3
Gata

Se aplatizează cu degetele biluțele și se întind într-o formă cât mai circulară, cu ajutorul unui făcăleț. Fiecare foaie trebuie presărată cu amestecul de amidon și făină, punându-se una peste alta. Se întind iar cu făcălețul, până când iși dublează mărimea, și se mută fiecare individual pe suprafața de lucru. Se presară iar suprafața foilor și se repetă procedeul de întindere cu făcălețul. Dacă doriți puteți îndepărta excesul de amidon cu o pensulă. Foietajul poate fi stocat între 2 hârtii de copt, rulate și puse în frigider sau congelator. Spor la gătit!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Ciocolată reinterpretată
următorul
Baclava fără gluten
precendent
Ciocolată reinterpretată
următorul
Baclava fără gluten