fbpx
0 0
Kurtos kalac

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
500 g Făină de patiserie
250 ml Lapte
3 Galbenușuri
25 g Drojdie proaspată
100 g Zahăr
1 Coajă de lămâie
1 Esență vanilie
1/2 linguriță Sare
Glazură
100 g Zahăr vanilinat
100 g Nucă măcinată
20 g Unt topit

Informații nutriționale

560 kcal
Calorii
17.3 g
Grăsimi
86.7 g
Carbohidrați
19.5 g
Proteine

Kurtos kalac

Multi dintre voi v-ați exprimat dorința pentru o rețetă de kurtos kalacs, mai ales că probabil marea majoritate nu a încercat varianta fără gluten a acestui preparat, putând să se bucure doar vizual de cozonacul secuiesc!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Glazură

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Ingredientele fără gluten folosite în rețete!

Pași

1
Gata

Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul și laptele călduț și se lasă în repaus pentru 15 minute. După ce drojdia se activează se cerne treptat făina de patiserie și se formează o gaură în mijlocul compoziției. Se adaugă gălbenușurile, untul, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea. Se formează o bilă din aluat și se acoperă cu folie de plastic pentru 1h și 30 de minute.

2
Gata

Aluatul se împarte în 3 părți egale și se întinde cât mai subțire cu ajutorul unui făcăleț. Acesta se taie în felii pe verticală. Pentru forma kurdosului se poate folosii o doză de suc/bere acoperită cu folie de aluminiu. Se unge cu unt topit iar feliile de aluat se întind pe toată suprafața formei.

3
Gata

Kurdosul se trece prin zahăr pudră și se introduce în cuptor pentru 15 minute la 190 °C. După aceea se ung cu miere și se trec prin nucă măcinată. Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Brioșe cu ciocolată albă
următorul
Quesadilla cu cârnați și legume
precendent
Brioșe cu ciocolată albă
următorul
Quesadilla cu cârnați și legume