Ingrediente
-
500 g Făină de patiserie
-
250 ml Lapte
-
3 Galbenușuri
-
25 g Drojdie proaspată
-
100 g Zahăr
-
1 Coajă de lămâie
-
1 fiolă Esență vanilie
-
1/2 linguriță Sare
-
Glazură
-
100 g Zahăr pudră
-
100 g Nucă măcinată
-
20 g Mieresau sirop de arțar
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul și laptele călduț și se lasă în repaus pentru 15 minute. După ce drojdia se activează se cerne treptat făina de patiserie și se formează o gaură în mijlocul compoziției. Se adaugă gălbenușurile, untul, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea. Se formează o bilă din aluat și se acoperă cu folie de plastic pentru 1h și 30 de minute. |
2
Gata
|
Aluatul se împarte în 3 părți egale și se întinde cât mai subțire cu ajutorul unui făcăleț. Acesta se taie în felii pe verticală. Pentru forma kurtosului se poate folosii o doză de suc/bere acoperită cu folie de aluminiu. Se unge cu unt topit iar feliile de aluat se întind pe toată suprafața formei. |
3
Gata
|