fbpx
0 0
Kurtos kalacs

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
500 g Făină de patiserie
250 ml Lapte
3 Galbenușuri
25 g Drojdie proaspată
100 g Zahăr
1 Coajă de lămâie
1 fiolă Esență vanilie
1/2 linguriță Sare
Glazură
100 g Zahăr pudră
100 g Nucă măcinată
20 g Miere sau sirop de arțar

Informații nutriționale

454 kcal
Calorii
13 g
Grăsimi
75 g
Carbohidrați
12.2 g
Proteine

Kurtos kalacs

Multi dintre voi v-ați exprimat dorința pentru o rețetă de kurtos kalacs, mai ales că probabil marea majoritate nu a încercat varianta fără gluten a acestui preparat, putând să se bucure doar vizual de cozonacul secuiesc!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Glazură

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul și laptele călduț și se lasă în repaus pentru 15 minute. După ce drojdia se activează se cerne treptat făina de patiserie și se formează o gaură în mijlocul compoziției. Se adaugă gălbenușurile, untul, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea. Se formează o bilă din aluat și se acoperă cu folie de plastic pentru 1h și 30 de minute.

2
Gata

Aluatul se împarte în 3 părți egale și se întinde cât mai subțire cu ajutorul unui făcăleț. Acesta se taie în felii pe verticală. Pentru forma kurtosului se poate folosii o doză de suc/bere acoperită cu folie de aluminiu. Se unge cu unt topit iar feliile de aluat se întind pe toată suprafața formei.

3
Gata

Kurtosul se trece prin zahăr pudră și se introduce în cuptor pentru 15 minute la 190 °C. După aceea se ung cu miere și se trec prin nucă măcinată. Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Brioșe cu ciocolată albă
următorul
Quesadilla cu cârnați și legume
precendent
Brioșe cu ciocolată albă
următorul
Quesadilla cu cârnați și legume