fbpx
62 15
Lasagna cremoasă

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
800g Carne de vită
1kg Roșii pasate
3-4 linguri Ulei
2 linguri Pastă de tomate
2 Morcovi
2 Ceapă
2 Frunze de dafin
3 Căței de usturoi
10g Cimbru
Sare
Piper
Pentru sosul bechamel
70g Făină fără gluten
700ml Lapte
70g Unt
1 Frunze de dafin
10g Cimbru
Jumătate de Nucșoară
Sare
Piper
Pentru asamblare
200g rasă Mozzarella
100g Parmezan ras
1 cutie Foi lasagna

Informații nutriționale

27g
Proteine
26g
Grasimi
26g
Carbohidrați
476
Calorii

Lasagna cremoasă

cu sos bechamel

Noi credem ca toată lumea iubește lasagna datorită cremozitații ei.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Pentru sosul bechamel

  • Pentru asamblare

Instrucțiuni

Share

Pași

1
Gata

Se mărunțesc legumele. Se pune uleiul într-o cratiță mare alături de legumele mărunțite. Se adaugă sare si apoi se amestecă. Călim legumele cât să se inmoaie. Când s-au înmuiat, adăugăm rozmarinul, foile de dafin și cimbrul și apoi se amestecă. Se adaugă ierburile italiene alături de puțin piper și iar se amestecă.

2
Gata

Adăugați carnea de vită și căliți-o până când își va schimba culoarea. Când aceasta s-a călit adăugăm pasta de tomate, iar la final roșile pasate care se amestecă împreună restul compoziției (pe foc). Se adaugă aprox. 2 căni de apă și iar se amestecă, apoi se adaugă sare și se lasă la fiert la foc mic timp pentru aproximativ o oră.

3
Gata

Se topesc 70g de unt într-o tavă, iar peste se adaugă făina treptat. Se adaugă și laptele amestecând constant până când se dizolva făina și se obține o textură cremoasă. Se rade nucșoara, apoi se mai adaugă o frunză de dafin, puțin cimbru, sare și piper.

4
Gata

Se unge tava pentru cuptor cu unt și se așază puțin sos la început. Apoi se pune un strat de foi de lasagna. Peste paste se pune sos bechamel iar peste acesta se pune un alt rând de sos de carne. Presărăm parmezan ras, apoi punem un alt rând de paste, un nou strat de bechamel și se repetă straturile până când se umple toată tava. La final peste bechamel se pune mozzarella rasă și parmezanul rămas.
Se lasă la cuptor la 180 ° C timp de aproximativ 1 oră.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Prăjitură cu unt și scorțișoară
următorul
Spaghetti cu cârnăciori și ciuperci
precendent
Prăjitură cu unt și scorțișoară
următorul
Spaghetti cu cârnăciori și ciuperci