Ingrediente
-
800g Carne de vită
-
1kg Roșii pasate
-
3-4 linguri Ulei
-
2 linguri Pastă de tomate
-
2 Morcovi
-
2 Ceapă
-
2 Frunze de dafin
-
3 Căței de usturoi
-
10g Cimbru
-
Sare
-
Piper
-
Pentru sosul bechamel
-
70g Făină fără gluten
-
700ml Lapte
-
70g Unt
-
1 Frunze de dafin
-
10g Cimbru
-
Jumătate de Nucșoară
-
Sare
-
Piper
-
Pentru asamblare
-
200g rasă Mozzarella
-
100g Parmezan ras
-
1 cutie Foi lasagna
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Se mărunțesc legumele. Se pune uleiul într-o cratiță mare alături de legumele mărunțite. Se adaugă sare si apoi se amestecă. Călim legumele cât să se inmoaie. Când s-au înmuiat, adăugăm rozmarinul, foile de dafin și cimbrul și apoi se amestecă. Se adaugă ierburile italiene alături de puțin piper și iar se amestecă. |
2
Gata
|
Adăugați carnea de vită și căliți-o până când își va schimba culoarea. Când aceasta s-a călit adăugăm pasta de tomate, iar la final roșile pasate care se amestecă împreună restul compoziției (pe foc). Se adaugă aprox. 2 căni de apă și iar se amestecă, apoi se adaugă sare și se lasă la fiert la foc mic timp pentru aproximativ o oră. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Se unge tava pentru cuptor cu unt și se așază puțin sos la început. Apoi se pune un strat de foi de lasagna. Peste paste se pune sos bechamel iar peste acesta se pune un alt rând de sos de carne. Presărăm parmezan ras, apoi punem un alt rând de paste, un nou strat de bechamel și se repetă straturile până când se umple toată tava. La final peste bechamel se pune mozzarella rasă și parmezanul rămas. |