fbpx
0 0
Lipii

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
200 ml Apă calduță
450g Făină fără gluten
80 g Unt
10 g Praf de copt
1/2 linguriță Sare
1 lingurită Guma de guar
1 lingură Ulei virgin de măsline

Informații nutriționale

303 kcal
Calorii
10g
Grăsimi
6g
Proteine
341 mg
Sodiu

Lipii

Aceste lipii sunt perfecte pentru quesadilla, taco, shaorma, sau o gustare rapidă cu brânză tartinabiă și zucchini.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Guma de guar și praful de copt fără gluten folosite în rețetă!

 

 

Pași

1
Gata

Se amestecă făina cu praful de copt, guma de guar și sarea. După aceea se adaugă untul și se incorporează bine în amestec. Treptat se adaugă apa și se frământă.

2
Gata

Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă până când aluatul nu se mai lipește. Acesta se înfășoară în folie de plastic și se lasă la crescut 30 de minute.

3
Gata

Cu degetele pline de făină se rupe o bucată mică de aluat, care se întinde cu făcălețul cu o grosime de 3-4mm. Peste aluatul întins se pune o farfurie și se taie excesul de aluat.

4
Gata

O tigaie se încălzește la foc mic si se adaugă lipiile pe rând. Acestea trebuie prăjite 2-3 minute pe fiecare parte. Se folosesc pentru quesadilla, shaorma, taco sau cu brânză tartinabilă și zucchini.
Un studiu despre lipii

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Ruladă de căpșuni
următorul
Pachețele de primăvară
precendent
Ruladă de căpșuni
următorul
Pachețele de primăvară