Ingrediente
-
Blat
-
5 Ouă
-
200 g Zahăr
-
1/2 linguriță Sare
-
40 ml Ulei
-
40 g Roșcove pudră
-
125 g Făină de patiserie
-
1 lingură Guma de guarOpțional
-
Cremă
-
500 g Mascarpone
-
250 ml Frișcă lichidă
-
1 fiolă Esență vanilie
-
150 g Zahăr pudră
-
100 g Ciocolată
-
3 Banane
Instrucțiuni
Pentru acestă reteta de musuroi de cartita fără gluten aveți nevoie de următoarele:
Musuroiul de cartita fara gluten nu este deloc greu de făcut, fiind compus dintr-un blat de pudră de roșcove, o cremă delicioasă pe bază de mascarpone și frișcă, având la bază banane proaspete.
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Blatul se lasă la răcit pentru 5 minute, apoi se scoate din formă. Se pune o farfurie de 19 cm peste blat și se taie în jurul ei până la jumătate din înălțimea blatului. Se scoate miezul blatului (care se păstrează) cu o linguriță apoi se pun bananele tăiate în 2 pe lungime în gaura mușuroiului. Apoi se toarnă crema peste mușuroi și se modelează o cupolă din ea. Mușuroiul se ornează cu miezul blatului. Se introduce la frigider pentru minim 30 de minute. Poftă bună! |