fbpx
0 0
Mușuroi de cârtiță

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Blat
5 Ouă
200 g Zahăr
1/2 linguriță Sare
40 ml Ulei
40 g Roșcove pudră
125 g Făină de patiserie
1 lingură Guma de guar Opțional
Cremă
500 g Mascarpone
250 ml Frișcă lichidă
1 fiolă Esență vanilie
150 g Zahăr pudră
100 g Ciocolată
3 Banane

Informații nutriționale

502 kcal
Calorii
22.8 g
Grăsimi
12.7 g
Proteine
68.3 g
Carbohidrați

Mușuroi de cârtiță

Musuroiul de cartita fara gluten nu este deloc greu de făcut, fiind compus dintr-un blat de pudră de roșcove, o cremă delicioasă pe bază de mascarpone și frișcă, având la bază banane proaspete.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Blat

  • Cremă

Instrucțiuni

Share

Pentru acestă reteta de musuroi de cartita fără gluten aveți nevoie de următoarele:

Musuroiul de cartita fara gluten nu este deloc greu de făcut, fiind compus dintr-un blat de pudră de roșcove, o cremă delicioasă pe bază de mascarpone și frișcă, având la bază banane proaspete.

Pași

1
Gata

Adăugați într-un bol 5 ouă, zahărul, sarea și se bat cu mixerul. Se adaugă pudra de roșcove și uleiul, se mixează și se cerne făina și opțional guma de guar. Se amestecă cu o paletă și se transferă într-o formă reglabilă de copt. Compoziția se introduce la cuptor pentru 40 de minute la 180 °C.

2
Gata

Într-un alt bol se amestecă mascarpone-ul cu frișca, esența de vanilie și zahărul pudră. Se mixează până când frișca se întărește și apoi se rade ciocolata peste cremă.

3
Gata

Blatul se lasă la răcit pentru 5 minute, apoi se scoate din formă. Se pune o farfurie de 19 cm peste blat și se taie în jurul ei până la jumătate din înălțimea blatului. Se scoate miezul blatului (care se păstrează) cu o linguriță apoi se pun bananele tăiate în 2 pe lungime în gaura mușuroiului. Apoi se toarnă crema peste mușuroi și se modelează o cupolă din ea. Mușuroiul se ornează cu miezul blatului. Se introduce la frigider pentru minim 30 de minute. Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Flatbread cu sos aioli
precendent
Flatbread cu sos aioli