fbpx
0 0
Pâine tradițională

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
575 g Făină fără gluten
1 plic Drojdie uscată
4 linguri Ulei virgin de măsline + 1 lingură pentru uns
200 ml Lapte
350 ml Apă calduță
1 linguriță Sare

Informații nutriționale

238 kcal
Calorii
3.6 g
Grăsimi
47.3 g
Carbohidrați
15.3 g
Proteine

Pâine tradițională

Probabil această paine ar fi trebuit să fie una dintre primele rețete de pe blog, fiind cerută de toată lumea.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

Instrucțiuni

Share
Mă bucur extrem de mult că în sfârșit am reușit să fac o rețetă tradițională de paine fara gluten, mai ales când rezultatul arată așa! 😍
Mi-a fost dor de o pâine făcută în casă, care să aibă exteriorul crocant și interiorul atât de pufos.
Precedesoarele sale, pâinea cu usturoi și cea cu banane nu s-au ridicat la nivelul celei tradiționale!
Pentru această paine traditionala fara gluten aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Într-un bol se adaugă inițial 175 g de făină fără gluten, drojdia și 100 ml de apă călduță. Se amestecă și se adaugă sarea, uleiul și treptat 400 g de făină și restul de apă. Se frământă și se adaugă laptele. După câteva minute de frământat se transferă aluatul pe blatul tapotat cu făină și se formează o bilă din el. Aceasta se lasă acoperită la dospit timp de 2 ore sau până când acesta se dublează.

2
Gata

După ce acesta a crescut, se transferă pe suprafața de lucru și se modelează forma dorită. Se introduce la cuptor pentru 1h și 20 de minute la 210 °C.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Bulgărași de cacao
următorul
Bureți de vase
precendent
Bulgărași de cacao
următorul
Bureți de vase