Ingrediente
-
575 g Făină fără gluten
-
1 plic Drojdie uscată
-
4 linguri Ulei virgin de măsline
-
200 ml Lapte
-
350 ml Apă calduță
-
1 linguriță Sare
Instrucțiuni
Mă bucur extrem de mult că în sfârșit am reușit să fac o rețetă tradițională de paine fara gluten, mai ales când rezultatul arată așa! 

Mi-a fost dor de o pâine făcută în casă, care să aibă exteriorul crocant și interiorul atât de pufos.
Precedesoarele sale, pâinea cu usturoi și cea cu banane nu s-au ridicat la nivelul celei tradiționale!
Pentru această paine traditionala fara gluten aveți nevoie de următoarele:

Făina folosită în rețetă!
Pași
1
Gata
|
Într-un bol se adaugă inițial 175 g de făină fără gluten, drojdia și 100 ml de apă căldută. Se amestecă și se adaugă sarea, uleiul și treptat 400 g de făină. Se frământă și se adaugă laptele. După câteva minute de frământat se transferă aluatul pe blatul stropit cu făină și se formează o bilă din el. Aceasta se lasă acoperită la dospit timp de 2 ore sau până când acesta se dublează. |
2
Gata
|