Ingrediente
-
480 g Făină fără gluten
-
1 lingurită Sare
-
1 cub Drojdie proaspată
-
1 lingură Zahăr
-
2 linguri Ulei de floarea soarelui
-
1 GalbenușuriPentru uns
-
350 ml Apă calduță
-
1 lingură Guma de guar
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
AluatSe cerne făina într-un castron și se amestecă cu sare. Într-un alt castron se dizolvă drojdia fărâmițată și zahărul, în 350 ml de apă călduță. Amestecul obținut se adaugă peste făină, și se frământă cu mixerul un aluat moale. Treptat, se adaugă uleiul. Aluatul se lasă 30 de minute la dospit, acoperit, la temperatura camerei. |
2
Gata
|
Într-o tavă se așează hârtie de copt, și cuptorul se preîncălzește la 250 °C. Aluatul se împarte în 8 bucăți, și cu mâinile umede se formează din el 8 bucăți lunguiețe care se așază în tavă. Se crestează de mai multe ori suprafața în diagonală, cu un cuțit ascuțit. Se bate gălbenușul, și cu el se ung panini. |
3
Gata
|