fbpx
0 0
Pască cu brânză dulce

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Aluat
400 g Făină fără gluten
250 g Margarină
1 plic Praf de copt
50 ml Apă minerală
2 plicuri Zahăr vanilinat
3 linguri Iaurt
1 lingurițăță Sare
Umplutură
8 Ouă
1 kg Brânză dulce
1 Coajă de lămâie
100 g Griș
50 g Zahăr
2 plicuri Zahăr vanilinat
50 g Stafide
6 Caise
Pentru uns
1 Ou Bătut
20 ml Lapte

Informații nutriționale

706 kcal
Calorii
73.2 g
Carbohidrați
34.4 g
Grăsimi
12.2 g
Proteine

Pască cu brânză dulce

Am pregătit pentru voi această minunată pască tradițională, cu brânză dulce, caise și stafide!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutură

  • Pentru uns

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Pași

1
Gata

Stafidele și caisele se pun într-un bol și se adaugă orice fel de alcool peste ele, acoperindu-le și cu apă. Într-un castron se amestecă faina cernută, praful de copt, apa minerală, zahărul vanilinat, sarea, iaurtul și margarina. Se frământă aluatul până când devine omogen, adaugându-se mai multă margarină sau iaurt dacă mai este nevoie. Se pune într-o folie de plastic și se introduce în frigider pentru 30 de minute.

2
Gata

Se separă 8 gălbenușuri de albușuri, iar cele din urmă se bat până când lasă urme pe suprafață. Gălbenușurile se mixează pentru 2 secunde și se adaugă peste brânza dulce. Se adaugă și grișul, coaja unei lămâi și zahărul vanilinat. Se mixează și se gustă, adaugându-se zahăr dacă mai este nevoie. Se pun și 2/3 din fructe în compoziție.

3
Gata

Forma de copt se unge cu unt pe toată suprafața și se adaugă făină pe margini și mijloc. Se scoate aluatul din frigider și se păstrează 1/6 din el. Se presară făină pe suprafața de lucru și se întinde aluatul cu un făcăleț, până când depășește circumferința formei de copt. Se rulează pe făcăleț și se pune în formă. Se ajustează marginile aluatului pe formă.

4
Gata

Se toarnă compoziția și se înlătură cu un cuțit excesul de aluat. Aluatul rămas se întinde pe suprafață, se împarte în 2 și se formează laturile unei cruci, care se pune ulterior pe pască. Se pun și restul de fructe, iar pasca se introduce în cuptor pentru 1h la 180 °C.

5
Gata

Se bate un ou și se adaugă laptele peste el. Această compoziție se toarnă peste pasca care a stat în cuptor pentru 20 de minute. Poftă bună!

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Brownie cappucino
următorul
3 tipuri de sushi
precendent
Brownie cappucino
următorul
3 tipuri de sushi