Ingrediente
-
Aluat
-
400 g Făină fără gluten
-
250 g Margarină
-
1 plic Praf de copt
-
50 ml Apă minerală
-
2 plicuri Zahăr vanilinat
-
3 linguri Iaurt
-
1 lingurițăță Sare
-
Umplutură
-
8 Ouă
-
1 kg Brânză dulce
-
1 Coajă de lămâie
-
100 g Griș
-
50 g Zahăr
-
2 plicuri Zahăr vanilinat
-
50 g Stafide
-
6 Caise
-
Pentru uns
-
1 OuBătut
-
20 ml Lapte
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Stafidele și caisele se pun într-un bol și se adaugă orice fel de alcool peste ele, acoperindu-le și cu apă. Într-un castron se amestecă faina cernută, praful de copt, apa minerală, zahărul vanilinat, sarea, iaurtul și margarina. Se frământă aluatul până când devine omogen, adaugându-se mai multă margarină sau iaurt dacă mai este nevoie. Se pune într-o folie de plastic și se introduce în frigider pentru 30 de minute. |
2
Gata
|
Se separă 8 gălbenușuri de albușuri, iar cele din urmă se bat până când lasă urme pe suprafață. Gălbenușurile se mixează pentru 2 secunde și se adaugă peste brânza dulce. Se adaugă și grișul, coaja unei lămâi și zahărul vanilinat. Se mixează și se gustă, adaugându-se zahăr dacă mai este nevoie. Se pun și 2/3 din fructe în compoziție. |
3
Gata
|
Forma de copt se unge cu unt pe toată suprafața și se adaugă făină pe margini și mijloc. Se scoate aluatul din frigider și se păstrează 1/6 din el. Se presară făină pe suprafața de lucru și se întinde aluatul cu un făcăleț, până când depășește circumferința formei de copt. Se rulează pe făcăleț și se pune în formă. Se ajustează marginile aluatului pe formă. |
4
Gata
|
|
5
Gata
|