fbpx
107 17
Pizza napoletană

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Aluat
500g Făină fără gluten Click pe făină pentru un produs de calitate
200g Făină de porumb Puțeti folosi și făină de orez
1 plic Drojdie uscată
1 linguriță Sare
1 linguriță Zahăr
2 lingurițe Ulei
Topping
6-8 felii Salam
1/2 Ardei
150g Ciuperci
5 Frunze busuioc
100g Parmezan ras
2 lingurițe Ulei virgin de măsline

Informații nutriționale

29g
Proteine
96g
Carbohidrați
34g
Grăsimi
787kc
Calorii

Pizza napoletană

cu salam, ardei, ciuperci si parmezan

O rețetă simplă pentru toți pofticioșii care nu au oportunitatea zilnică de a mânca pizza fără gluten. Surpindeți-ne cu un topping inedit!

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Aluat

  • Topping

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

ingrediente pizza napoletana

Pași

1
Gata

Aluatul

Pentru aluat, se amestecă într-un castron făina, drojdia uscată, sarea și zahărul. Se frământă cu ulei și 450 ml de apă călduță și se formează un aluat omogen. Aluatul se lasă 10-15 minute acoperit, la dospit.

2
Gata
30 minute

Aluatul

Când aluatul a crescut, el se varsă pe blatul uns cu făină de porumb sau orez. Se adaugă oricâtă făină este nevoie până cănd aluatul devine manevrabil. Se formează bile de aluat de aproximativ 270g, și se înfășoară in folie de plastic. Aceste bile se pun la fridiger pentru minim 1 oră. (recomandat 6h).

3
Gata

Blatul

Cuptorul se preîncălzește la 250 ° C. Pe blat se toarnă făină și se întind bilele in formă rotundă. Marginea blatului de pizza se unge cu ulei virgin de măsline, și se introduce in cuptor pentru 4-5 minute.

4
Gata

Alegerea toppingului

Pe blatul de pizza se întinde sos de roșii pentru primul strat, și apoi orice aliment în funcție de preferințele voastre. La final se presară parmezan ras.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Cornete cu ciocolată
următorul
Tort de căpșuni cu frișcă
precendent
Cornete cu ciocolată
următorul
Tort de căpșuni cu frișcă