fbpx
0 0
Prăjitură cu cremă de lapte

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
150 g Făină de patiserie
30 g Roșcove pudră
6 Ouă
1/2 linguriță Sare
180 g Zahăr
1 fiolă Esență de lămâie
50 ml Ulei
1 lingură Guma de guar Opțional
Cremă
500 g Frișcă lichidă
200 g Bănuți de ciocolată albă Sau ciocolata alba
250 g Mascarpone
200 g Lapte condensat
1 fiolă Esență de migdale

Informații nutriționale

941 kcal
Calorii
51.6 g
Grăsimi
102.6 g
Carbohidrați
21.3 g
Proteine

Prăjitură cu cremă de lapte

O delicioasă prăjitura fara gluten cu crema de lapte și blat pufos cu pudra de roșcove.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

Ingrediente

  • Cremă

Instrucțiuni

Share

Pentru această rețetă de prajitura cu crema de lapte fara gluten aveți nevoie de următoarele:

Ingredientele fără gluten folosite în rețete!

Pași

1
Gata

Într-un bol de dimensiuni mici se amestecă 150g făină de patiserie fara gluten cu 30g pudra de roscove. Într-un alt bol se adaugă ouăle, sarea și se mixează. Treptat se adaugă zahărul, fiola de esență de lămâie, uleiul și se cerne amestecul de făină. Se amestecă bine și opțional se adaugă guma de guar.

2
Gata

Compoziția se transferă într-o tavă și se introduce în cuptor pentru 25 de minute la 170 °C.

3
Gata

Într-un alt bol se mixează foarte bine 500g de frișcă lichidă, iar separat se adaugă 200g de ciocolată albă fără gluten, care se introduce în microunde pentru 1 minut.

4
Gata

Se adaugă mascarponele și laptele condensat într-un bol, alături de ciocolata topită, fiola de esență de migdale și treptat frișca. Blatul se lasă la răcit înainte de a se tăia pe orizontală la jumătate. Se ridică stratul superior de aluat, se unge cu cremă primul strat și apoi se pune înapoi al doilea, care se unge cu cremă și se taie în 12 cubulețe.

Radu

Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

precendent
Macaroons cu nucă de cocos
următorul
Prăjitură cu blat de biscuiți și caramel
precendent
Macaroons cu nucă de cocos
următorul
Prăjitură cu blat de biscuiți și caramel