Ingrediente
-
150 g Făină de patiserie
-
30 g Roșcove pudră
-
6 Ouă
-
1/2 linguriță Sare
-
180 g Zahăr
-
1 fiolă Esență de lămâie
-
50 ml Ulei de floarea soarelui
-
1 linguriță Guma de guarOpțional
-
Cremă
-
500 g Frișcă lichidă
-
200 g Bănuți de ciocolată albăSau ciocolata alba
-
250 g Mascarpone
-
200 g Lapte condensat
-
1 fiolă Esență de migdale
-
Decor
-
Zmeură uscată
-
Bănuți de ciocolată albă
-
Biluțe multicolore
Instrucțiuni
Pași
1
Gata
|
Într-un bol de dimensiuni mici se amestecă 150g făină de patiserie fara gluten cu 30g pudra de roscove. Într-un alt bol se adaugă ouăle, sarea și se mixează. Treptat se adaugă zahărul, fiola de esență de lămâie, uleiul și se cerne amestecul de făină. Se amestecă bine și opțional se adaugă guma de guar. |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Se adaugă mascarponele și laptele condensat într-un bol, alături de ciocolata topită, fiola de esență de migdale și treptat frișca. Blatul se lasă la răcit înainte de a se tăia pe orizontală la jumătate. Se ridică stratul superior de aluat, se unge cu cremă primul strat și apoi se pune înapoi al doilea, care se unge cu cremă și se taie în 12 cubulețe. |