fbpx
100 16
Trompete cu cremă de vanilie

Distribuie pe rețelele tale"

Sau poți copia și distribui această adresă

Ingrediente

Ajustează porția
Pentru aluat
350g Făină fără gluten Click pe făină pentru un produs de calitate
1 linguriță Tărâțe de psyllium
Un vârf de cuțit Sare
3 linguri Zahăr
jumatate de Coajă rasă de lime
200ml Lapte
25g Drojdie proaspată
1/2 linguriță Zahăr
1 Ou
Pentru presărat
50g Zahăr vanilinat
Pentru cremă
250ml Lapte
3 Galbenușuri
70g Zahăr
30g Făină fără gluten
jumătate Baton vanilie
un varf de cuțit Sare

Informații nutriționale

20g
Fat
10g
Protein
5g
Carbs
500
Calories
15g
Sugars
15g
Trans Fat

Trompete cu cremă de vanilie

foarte fine si cremoase

Un desert fabulos, perfect atât pentru copii cat și pentru adulți, umplut cu o senzațională cremă de vanilie.

Caracteristici:
  • Gluten Free
Bucătărie

    Ingrediente

    • Pentru aluat

    • Pentru presărat

    • Pentru cremă

    Instrucțiuni

    Share

    Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele, completate de ingredientele :

    ingrediente fara gluten

     

    Pași

    1
    Gata

    Aluat

    Se amestecă făina, zahărul vanilat, zahărul, coaja de lime și tărâța de psyllium. Drojdia se lasă în lapte cu puțin zahăr la dospit, după care se adaugă la amestecul de făină și se adaugă și oul. Aluatul se frământă, până când începe să devină omogen. Atunci se adaugă untul topit. Se lasă în repaus la loc cald. Se frământă din nou.

    2
    Gata

    Întinderea aluatului

    Pe un blat pentru aluat se presară făină de orez și se întinde aluatul cu o grosime de 1 cm. Se taie fâșii de 3 cm. Se înfășoară o rolă sau formă (mai multe) de folie aluminiu cu hârtie de copt și se întind fâșiile pe ea. După care se mai lasă aluatul din nou în repaus. Se ung trompetele cu sirop de zahăr și se presară cu zahăr vanilat/fulgi de cocos/nucă/migdale etc măcinată.

    3
    Gata

    Laptele se pune la fiert împreună cu batonul vanilie. Într-un castron se mixează gălbenușurile cu zahărul și sarea, după care se adaugă făina. Această compoziție se diluează treptat cu laptele fierbinte și apoi se pune totul la fiert. Se lasă la răcit.

    4
    Gata

    Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se coc trompetele în cuptor încălzit la 180°, învârtindu-le de câteva ori. După ce s-au răcit, se pot umple cu cremă.

    Radu

    Celiac, bucătar din pasiune și creatorul Rețetelor Fără Gluten.

    placinta cu mere fara gluten
    precendent
    Placintă cu mere
    prajitura de biscuiti fara gluten
    următorul
    Ruladă de biscuiți
    placinta cu mere fara gluten
    precendent
    Placintă cu mere
    prajitura de biscuiti fara gluten
    următorul
    Ruladă de biscuiți

    Un comentariu Ascunde comentariile

    Buna!In primul rand iti multumesc frumos pentru reteta!Dar,la cantitatile date nu am reusit sa o intind pe plansa cu sucitorul.Am adaugat inca 3 oua si amidon de cartofi.Am framantat din nou.Am facut cateva forme de cornete cu greu.Ca sa iasa frumoase,foaia trebuie mult mai subtire ceea ce nu e posibil.In schimb am facut cornulete cu gem de caise si nuca.Foarte bune! Multumesc frumos !

    Comentariile sunt închise.